Ima vozača koji zaziru od servisiranja svojih automobila. Vjerojatno među njima ima onih koji isti stav imaju prema odlasku kod liječnika, a u pozadini svega je strah od onoga što će se na tom servisu pronaći i baciti vas u dodatne troškove. No to sve ne mora tako izgledati, jer ako se odlučite redovito brinuti o svojem četverokotačnom ljubimcu, onda će i servisiranje biti prava pjesma.

Naravno, neke od radnji možete naučiti servisirati i sami. Možete naučiti kako se promijeni ulje, možete sami promijeniti filter, no mnoge stvari lakše je i sigurnije povjeriti profesionalcima od povjerenja. Kakvo je stanje klinastog remena, zapinju li metlice brisača, je li vjetrobransko staklo oštećeno, treba li zaista promijeniti filter ulja, trebaju li vaši ventili podešavanje, hoćete li promijeniti prednje ili stražnje amortizere ili možda oboje…

Izazov ispravne dijagnostike

E to su odgovori koje će ponuditi kontrolni pregled, dijagnostika nakon koje će automobil biti spreman za grabljenje novih kilometara bez straha od nezgoda. Nemojte smetnuti s uma da nakon određene kilometraže vaš automobil mora proći detaljan servis. U suprotnom ugrožavate vlastitu sigurnost, ali i onih koje vozite, kao i drugih vozača na cesti. Imate li stariji model automobila, onda će biti korisno da vaš servis pruža limarske popravke i lakiranje, a to su vrlo delikatne radnje.

Pri odabiru auto servisa nije loše niti raspitati se kod poznatih o njihovim iskustvima, jer često u ovakvim situacijama vrijedi poslovica: dobar glas nadaleko se čuje. Preporuka auto salona pa čak i samog servisera može biti zlata vrijedna, a dodatna pohvala ide onim servisima koji nude plaćanje preko kreditnih kartica i na rate, ali i koji na gotovinsko plaćanje odobravaju 10% popusta. Svakakvih ponuda se može naći među auto servisima, stoga najprije posložite vlastite potrebe u glavi, odredite prioritete a onda krenite u potragu koji će iznjedriti nepodnošljivu lakoću servisiranja i opustite se.