Sigurnost i udobnost u vožnji svakako su prioriteti svima onima koji se često, ili ne tako često voze automobilom na udaljene i bliže lokacije. No, kada se zadovolje osnovni prioriteti, postoji puno prostora za nadogradnju, za dizanje svega na višu razinu, pa bi recimo osiguravanje interneta u automobilu bio dobrodošao dodatak. Bez internetske veze nekada se moglo odvoziti i brojne dugačke rute, no s obzirom na činjenicu da je internet sve prisutniji i sve integriraniji u naše živote, gotovo da se nitko – pa čak ni oni stariji – ne sjeća kako je to bilo nekada bez “veze”. Velika većina funkcija u automobilu, i to onih koje su se nametnule kao ključne, danas funkcionira preko interneta.

Zabava i sigurnost

Nekada je vožnja u automobilu bila nezamisliva bez kasetofona i pozamašnog naramka audio kaseta. Njih su s vremenom zamijenili CD-ovi i CD player, ali danas vam je, ako imate internet u automobilu, dostupan čitav svijet glazbe koju vam kao na dlanu pruža neki od internetskih servisa, recimo YouTube. Zaboravite i stickove na koje ste pohranili solidnu količinu pjesama, to vam uz internet zaista neće trebati. Jednako tako, suvozači se tijekom vožnje mogu zabaviti uz cijelo mnoštvo igara online, uključujući i gaming club rulet, ali ne smiju zaboraviti pritom zabaviti i vozača!

Vjerojatno ste se i sami nekada na putovanju izgubili, čak i tijekom vožnje na destinaciji koju inače jako dobro poznajete. Skrenuli ste negdje pogrešno, malo ste se zeznuli i evo vas već u području koje vam nije poznato iako znate da ste tu negdje. Niste željeli koristiti internetske karte i navigaciju jer dobro poznajete teren. No dobro, shvatili ste gdje se nalazite, ali ste potrošili previše vremena i sada biste rado sjeli u neki lokalni restorančić i prezalogajili. Internet u automobilu omogućava vam da odmah pronjuškate što se nalazi u blizini, a recenzije lokalnih zalogajnica sigurno će vam omogućiti da donesete dobru odluku.